Nieuwe directeur voor Korfbalbond

De Nederlandse korfbalbond heeft vandaag bekend gemaakt dat er een nieuwe directeur aangesteld is.

Bert Filius nieuwe directeur Koninklijk Nederlands Korfbalverbond
Zeist 1 oktober 2012
Het bestuur van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft Bert Filius per 1 januari 2013 benoemd tot directeur. De 46-jarige inwoner van Arnhem is al vele jaren actief in de sport, onder meer bij NOC*NSF en Sportservice Nijmegen. Als korfballer heeft hij de korfbalwereld intensief leren kennen in verschillende rollen.

Filius wordt als directeur verantwoordelijk voor de professionele werkorganisatie en de verbinding met de vele vrijwilligers van het KNKV. Vanuit deze rol gaat hij een belangrijke bijdrage leveren aan de ambities en realisatie van de doelstellingen van het korfbalverbond. Een van de belangrijkste speerpunten van het KNKV is de groei van circa 100.000 leden nu naar 150.000 leden in 2020. Het KNKV heeft daarnaast de ambitie dat korfbal in 2028 Olympische programmasport is.

Het Bondsbestuur heeft het vertrouwen dat Bert Filius op kundige wijze leiding zal geven aan de verdere professionalisering van het Korfbalverbond. "Bert heeft een grote passie voor sport en in het bijzonder voor korfbal. Verder is hij ondernemend, denkt hij in kansen en mogelijkheden, gericht op innovatie, en is hij verbindend", aldus voorzitter Rob Meijer.

Bert Filius: "Het is voor mij een geweldig mooie uitdaging. De combinatie van mijn liefde voor korfbal en de professionele uitdaging om leiding te geven aan één van de grootste sportbonden in Nederland spreekt mij enorm aan. Het KNKV heeft prachtige ambities en ik kijk er dan ook naar uit om hieraan bij te dragen".


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: