Mooi weer bij Lynx Korfbal Fun

Afgelopen woensdag werd op het Böttgerwater het Lynx Korfbal Fun georganiseerd, een schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 3 en 4 in het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. Dit jaar deden ook twee scholen uit de Schilderswijk mee aan het toernooi.

De dagen voor het toernooi was het prachtig weer, maar voor het toernooi zelf voorspelden de weermannen en -vrouwen heel veel regen. Gelukkig hadden zij het bij het verkeerde eind, want de kinderen hadden de hele middag fantastisch sportweer. Dit viel aan het aantal doelpunten te merken, want dit lag een stuk hoger dan de afgelopen jaren… of zou dat toch aan de goede training van de sportdocenten liggen?

In de groepsfase werden er spannende wedstrijden gespeeld tussen de verschillende scholen uit de stadsdelen Leidschenveen-Ypenburg en Centrum. Basisscholen De Bras, De Voorsprong en Cosmicus komen als sterkste uit de bus in de poules en daarna worden de teams verdeeld in Finale teams en Strafworpen-nemers.

De finaleteams gaan met elkaar de strijd aan voor het kampioenschap Schoolkorfbal groep 3-4 van Leidschenveen-Ypenburg. De andere teams gaan met elkaar een strafworpencompetitie aan. Alle teams mogen twaalf strafworpen nemen, het team met de meeste doelpunten krijgt een mooie beker.

De uitslagen van het toernooi

Poule Winnaars:
A: De Voorsprong F3
B: De Voorsprong F2
C: De Bras F3
D: Cosmicus F1

Finale Winnaar: De Voorsprong F2
Winnaar Strafworpen: De Bras F4 & De Bras F2
Winnaar Sportiviteitsprijs: De Bras F2

Ook korfballen?

Kinderen die het korfballen ook wel eens zouden willen proberen kunnen bij Lynx Korfbal drie keer gratis meetrainen op het Montaigneveld. Op 29 juni start er weer een nieuwe competitie, deze duurt tot de zomervakantie. De kunt je inschrijven voor de nieuwe competitie op www.minikorfballeague.nl
 


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: