Lynx Korfbal wint Jaap van Nierop Propagandaprijs 2014

Lynx Korfbal heeft voor haar ledenwervende activiteiten in 2014 de Jaap van Nierop Propagandaprijs gewonnen. De prijs werd afgelopen vrijdag uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van het District NoordWest van het korfbal verbond.

Jaarlijks wordt in District NoordWest een speciaal doel aangewezen op het gebied van korfbalpropaganda, en het District had voor 2014 de KangoeroeKlup als inzet voor de prijs uitgekozen. Kangoeroes zijn jonge kinderen die ingeschreven zijn bij een korfbalclub maar daar nog niet aan de competitie deelnemen.

Door middel van spelletjesdagen, oefentrainingen en andere verenigingsactiviteiten wordt de jongste groep leden spelenderwijs vertrouwd gemaakt met het spelletje korfbal in hun eigen “KangoeroeKlup” en leren de kinderen ook de gezelligheid binnen hun korfbalclub kennen.

De Jaap van Nierop Propagandaprijs, vernoemd naar de eerste voorzitter van de Afdeling Rijndelfland, een van de oorspronkelijke Afdelingen waar District Noord West uit voortgekomen is, moet dit jaar dus gaan naar de korfbalvereniging die het meest succesvol is geweest bij de werving van Kangoeroe-leden.

Dit jaar was deze eer gevallen aan Lynx Korfbal uit Leidschenveen-Ypenburg. Behalve de eer wint de vereniging een geldbedrag van 250 euro. De vereniging zal dit bedrag gaan inzetten om een nog leukere en gezelligere club te worden.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: