Categorieën
Uncategorized

Lynx komt in zijn element

De winter heeft Lynx dit jaar geen windeieren gelegd. Na een stevig voorseizoen waarbij de beide teams van Lynx het lastig hadden en flink moesten knokken voor de punten, komen de teams steeds meer in hun element.

Lynx E1 begon het zaalseizoen direct goed en won wedstrijd na wedstrijd. Ze kwamen snel op een eerste plaats. Heel even bracht een gelijk spel en even later een verliespartij roet in het eten, maar met een stevige basis kwam Lynx E1 ook weer terug op de koppositie.

Bij de jongste korfballers van Lynx, de F2, was het begin van het seizoen echter niet zo glorieus. In het begin werden er veel wedstrijden verloren. De concurrentie verloor echter ook onderling heel veel wedstrijden en de F2 ging steeds beter spelen. Zo kan het gebeuren dat je jezelf opeens op een tweede plek bevindt met drie punten voorsprong op de nummer zes.

Bij beide ploegen is het op dit moment dus erg spannend in de competitie, Lynx E1 gaat vol voor het kampioenschap en Lynx F2 zet alles op alles om tweede te worden. Lynx E1 treft daarbij het zwaarste programma van de twee teams, maar ook Lynx F2 zal het niet eenvoudig krijgen.

Voor het zo ver is zullen de teams echter geduld uit moeten oefenen. De eerstvolgende wedstrijd is namelijk pas op 2 maart uit bij Pernix in Leiden als de teams een dubbel spelen.

Behalve deze prestaties is Lynx vooral een gezellige vereniging waarbij het plezier in bewegen voorop staat. Dit spreekt veel kinderen uit het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg aan, daarom heeft Lynx in het nieuwe veldseizoen dat half maart begint maar liefst twee nieuwe competitie-teams ingeschreven.

Kinderen tussen 6 en 10 jaar kunnen nog aansluiten bij deze teams. De vereniging nodigt kinderen dan ook uit om korfbal uit te proberen. Scholieren kunnen zich aanmelden voor een proeftraining op de site van de vereniging (www.lynx-korfbal.nl), ze mogen dan drie keer gratis mee doen. 

%d bloggers liken dit: