Categorieën
Uncategorized

Lynx F2 beresterk tegen DES F1

Lynx F2 speelde afgelopen zaterdag beresterk tegen DES F1 uit Delft. Voor de wedstrijd waren er wat twijfels, dat grasveld… van modder wordt je vies. Maar gelukkig vinden de meegereisde vaders en moeders het niet erg om te wassen. DES is een van de sterkste, zo niet de sterkste, ploegen van onze competitie. Tijdens de warming-up wordt er dus vooral gelet op het schieten en overgooien. De kinderen krijgen nog een korte instructie van de coach, ze beloven dat ze na de wedstrijd onder de modder op de foto zullen gaan en dat ze hun stinkende best zullen doen om een of meerdere doelpunten te maken.

Tijdens de eerste periode gaat Lynx heel sterk van start en kan het heel erg goed meekomen met DES. Dit had eigenlijk niemand echt verwacht, dus iedereen was heel erg blij met de prestaties. DES wist nog wel een doelpunt te scoren, maar tijdens de tweede periode werd dit goed gemaakt door een prachtig doelpunt van Lynx. Een doorloopbal welke uit de diepte aangespeeld werd! Dit hadden we zelfs tijdens de training nog nooit geoefend!

Tijdens de rust kregen de kinderen nog een aantal aanwijzingen van hun coach, maar waren we allemaal toch wel erg blij met de 3-1 tussenstand. Met een bekertje limonade in onze buik en een plasronde achter de rug beginnen we aan de tweede helft. Iedereen doet enorm zijn best om erbij te blijven en om mee te doen met aanvallen. Hierdoor lukt het ons om het aantal tegendoelpunten erg laag te houden. Bij aanvang van de vierde periode staat het 5-1. Erg knap hoor!

In de vierde periode heeft Lynx F2 het moeilijk, de vermoeidheid slaat toe, maar iedereen probeert er tot op het uiterste bij te blijven. Dat gaat nu wel wat moeilijker, maar toch laten we er maar drie door tegen het inmiddels herwonnen DES dat nu op volle kracht speelt. De einduitslag is 8-1 en bij de strafworpen werd het 4-2. Lynx F2, heel erg goed gedaan! Jullie hebben het veel beter gedaan dan jullie coach (en waarschijnlijk de tegenstander) van te voren dacht!

Komende zaterdag spelen we weer een thuiswedstrijd, dit keer tegen KVS om 10:00 uur. KVS zal waarschijnlijk ongeveer even sterk zijn als Lynx, dus misschien kunnen we wel winnen! We gaan in elk geval ons best doen! Komende woensdag hard trainen dus en dan zaterdag om 9:30 uur verzamelen.

%d bloggers liken dit: