Lynx F1 bezoekt korfbaltopper

De korfballertjes van Lynx F1 stonden te trappelen om te kijken naar de wedstrijd Fortuna/MHIR tegen DOS’46, toen ze op het laatste moment te horen kregen dat ze met Fortuna mochten oplopen. Dat was natuurlijk erg spannend, maar natuurlijk ook erg leuk. Na afloop van de wedstrijd mochten de kinderen ook nog vragen stellen aan Barry Schep en Thomas Reijgersberg.

Rond 17:30 uur mochten de kinderen verzamelen, ze mochten alvast uitkiezen met wie ze mee mochten lopen. Elk kind had zo zijn favoriete speler of speelster. Emma liep mee met Cindy van Eijk, Dylan met Mirjam Maltha en Imke liep mee met Ryanne Segaar. Bij de mannen van Fortuna liepen mee Merel, met Barry Schep, en Tygo, welke met Thomas Reijgersberg mee liep. Eerst werden de gasten, DOS’46/Engeldot, voorgesteld aan het publiek en natuurlijk de televisiecamera’s, daarna was het de beurt aan Fortuna/MHIR om een voor een in de spotlights naar het midden van de zaal op te lopen.

Eenmaal allen opgesteld mochten de kinderen nog zwaaien naar papa of mama en kregen ze van alle spelers een handje. Daarna mochten ze nog naar de bank om alle reserves een high-five te geven. Daarna moesten ze snel naar hun plaats terug, want de wedstrijd ging al van start.

Fortuna maakte al snel een doelpunt, maar DOS’46 kon goed bijblijven en kwam zelfs een paar keer voor. Met de rust wist Fortuna nog net het voordeel te behalen door met 12-11 de kleedkamer in te gaan, maar al snel neemt DOS’46 de voorsprong terug en in de laatste vijf minuten trekt het dan de overwinning naar zich toe. De einduitslag was 21-25 voor de hekkensluiter in de competitie. De kinderen van Lynx vonden het natuurlijk erg jammer dat Fortuna verloren had. Voor een uitgebreid wedstrijdverslag kunt u terecht op de website van de Wereldtickets Korfbal League of de website van korfbalvereniging Fortuna.

Na de wedstrijd mochten de kinderen zich bewegen naar de VIP-lounge van Fortuna/MHIR waar ze vragen mochten stellen aan twee van de beste korfballers van Nederland, Barry Schep en Thomas Reijgersberg, beide spelers van Fortuna. De kinderen stelden allerlei vragen, zoals wat de spelers eten, hoe vaak ze trainen of hoe lang de korfbalpaal eigenlijk is.

De aanwezige journalisten vonden de vragen erg interessant en luisterden goed mee, want misschien konden ze er nog wat van opsteken. De kinderen beloofden aan Barry Schep dat ze nog vaker naar de wedstrijden kwamen kijken, want ze vonden het erg leuk. 


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: