Lynx F-jeugd wint op toernooi

Lynx deed donderdag met Hemelvaart voor het eerst mee aan een korfbaltoernooi, bij VEO en wint een van de wedstrijden.

Voor de ouders en andere begeleiders is dit erg spannend en voor de kinderen een bijzondere ervaring.

Lynx F1 speelt tegen VEO, De Meervogels en Cresendo. De eerste wedstrijd tegen de Meervogels uit Zoetermeer wordt nipt verloren. Er wordt goed samengespeeld en iedereen verdedigt prima. Iedereen heeft er gelijk extra veel zin in.

De tweede wedstrijd is tegen Valto uit De Lier. Ook deze wedstrijd gaat erg goed. Valto heeft duidelijk meer korfbalervaring. De derde wedstrijd tegen Cresendo uit Leiden is erg spannend. Tot op de laatste minuut ging de wedstrijd gelijk op, helaas maakt Cresendo op het laatste moment nog een doelpunt.

De laatste wedstrijd is tegen VEO. Ook bij VEO spelen er veel beginnende korfballers, net als bij Lynx. De wedstrijd gaat lang gelijk op en uiteindelijk is Lynx de sterkste. Zij scoren hun winnende doelpunt, 1-0 voor Lynx!

Met deze overwinning wordt het toernooi mooi afgesloten, een eerste overwinning, een derde plek en natuurlijk een prachtig VEO Hemelvaartslintje!

Naast de sportieve prestaties zijn er ook sociale prestaties geleverd. De spelers van Lynx hebben zich supersportief gedragen in het veld en samen met de andere kinderen gespeeld in de speeltuin en met de bal. De ouders zijn allerlei oude bekenden tegengekomen langs de lijn, soms met mensen die ze wel meer dan tien jaar niet meer hadden gezien! Kortom, een zeer geslaagd toernooi voor jong en oud!