LYNX E1 – ONDO E5

Vandaag moest de E1 tegen ONDO spelen. Die hadden tot nu toe hun beide wedstrijden verloren, dus we hadden goede hoop onze eerste punten van het veldseizoen te behalen. Nadat we vorige week met slechts drie spelers stonden hadden we voor deze week vijf spelers weten te regelen. Helaas vielen er daarvan op de wedstrijddag nog twee af, zodat we weer met maar drie spelers waren.

Gelukkig wilde onze tegenstander wel drie tegen drie spelen en werd het zo een wedstrijd van de jongens tegen de meiden. We konden dus lekker gaan spelen. Alleen was er nog een klein probleempje. De aangewezen scheidsrechter was nergens te bekennen. En dus werd Patrick vanachter zijn bord met tosti’s gehaald om de wedstrijd te fluiten. Nog bedankt hiervoor Patrick.

De eerste helft ging de wedstrijd mooi gelijk op. Wij gooiden de bal steeds snel naar voren en wisten zo een paar keer goed vrij voor de korf te komen. ONDO was weer wat beter in het rondspelen van de bal .Die meiden gooiden goed naar elkaar over, maar omdat wij zo scherp stonden te verdedigen kregen ze bijna geen kans om te schieten. Gelukkig konden wij een paar van onze kansen benutten en stond het halverwege de wedstrijd 2-0. De doelpunten werden gemaakt door Nick en Alex, terwijl Jort er voor zorgde dat hun beste speelster geen enkele kans kreeg om op de korf te schieten.

De tweede helft gingen we verder met waar we gebleven waren. We bleven scherp en agressief verdedigen en als we de bal veroverd hadden kwamen we er steeds razendsnel uit. Uit één van die aanvallen wist Alex te scoren, waardoor we op 3-0 kwamen. We dachten zelfs op 4-0 te komen na een mooie stopbal, maar de scheidsrechter vond (terecht) dat daarbij een stapje teveel werd gedaan. Maar 3-0 was natuurlijk ook al mooi en we roken de overwinning al. Maar eerst moest er nog gezorgd worden dat onze tegenstander niet kon scoren. Dat lukte ons goed tot aan de laatste pauze.

De vierde periode dachten we het wel wat rustiger aan te kunnen doen. Dit bleek niet zo’n goed idee, want ONDO wist wel raad met de ruimte die we hen gaven. En dus was het geen verrassing dat we een doelpunt tegen kregen. Gelukkig waren we daarna weer bij de les en wisten we de wedstrijd zonder al te grote problemen uit te spelen.

Jongens, jullie hebben supergoed gespeeld. Vooral verdedigend speelden jullie beresterk. En we hebben ook een aantal mooie aanvallen van jullie gezien, waarbij er heel goed vrijgelopen werd.

Ook de strafworpen wisten we te winnen, het werd 3-2!!!

 

Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: