LYNX E1 – Fortuna E5

Vandaag gingen we tegen Fortuna proberen om onze eerste overwinning in de zaalcompetitie te halen. Maar bij het inschieten zagen we dat hun spelers best groot zijn.

De eerste periode begonnen we goed, maar de bal wilde er helaas niet in. Aan de andere kant bleek 1 van hun jongetjes erg goed te zijn en hij zorgde ervoor dat we 0-4 achter kwamen.

In de tweede periode gooide dat jongetje ze ook nog van grote afstand erin, zodat het 0-6 werd, Toen zagen we de mooiste aanval van de wedstrijd: Thom ging met zijn rug naar de paal staan en de inlopende Jort kreeg de bal en scoorde met een stopbal. Fortuna scoorde nog 2x en zo was het halverwege 1-8

De tweede helft zagen we waarom we Sam vorige week zo gemist hadden. Hij scoorde er namelijk 2. Fortuna deed dat ook en zo was de stand na de derde periode 3-10.

Hun beste jongetje ging eruit en we roken onze kans. Marcel had een slim plannetje bedacht, waardoor we hoopten veel kansen te krijgen. En dat lukte geweldig! Fortuna kwam er de gehele periode totaal niet meer aan te pas en de spelers van LYNX schoten de ene na de andere bal op de korf. Ook werden er veel ballen onderschept en werd er goed afgevangen onder de korf. Het werd door Sam en Alex 4-10, 5-10, 6-10, 7-10 en zelfs nog 8-10. Helaas waren de laatste 10 minuten van de wedstrijd toen voorbij, maar jullie hebben het nog verschrikkelijk spannend gemaakt.

Vandaag lieten jullie zien dat jullie de afgelopen tijd veel geleerd hebben op de training. Mooie doorloopballen en de bal goed rondspelen bij voorbeeld.

Nick had een hele goede tegenstander, maar verdedigde hem ook een paar keer heel goed. Luca ging weer als een wervelwind over het veld en onderschepte samen met Jort veel ballen. Alex en Thom gingen steeds goed als aangeef voor de doorloop staan en Sam gooide de ballen er weer makkelijk in. En allemaal gooiden we lekker strakke ballen naar elkaar.

Trainer en coach hebben enorm genoten van wat jullie deze wedstrijd hebben laten zien tegen een team dat gemiddeld ruim een jaar ouder is dan dat van ons. Het kan niet lang meer duren voordat we onze eerste overwinning gaan behalen. 


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: