LYNX E1 – Excelsior E2

Vandaag moesten we weer tegen Excelsior spelen. Zowel op het veld als in de zaal hadden we tot nu toe alle wedstrijden tegen ze verloren. We begonnen de wedstrijd met 3 tegen 3 omdat één meisje van de tegenstander te laat was.

De eerste periode ging de wedstrijd mooi gelijk op, met kansen voor beide teams. Toch werd er niet gescoord en stond het na 10 minuten dus 0-0.

De rest van de wedstrijd was het gewoon 4 tegen 4, omdat het andere meisje van Excelsior inmiddels ook op ons sportpark aangekomen was. In de tweede periode stonden we geconcentreerd te verdedigen en gaven we bijna geen kans weg. Zelf kregen we ook een paar goede kansen om het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Halverwege de periode lukte het ons om een paar keer achter elkaar op de korf te schieten. Uit één van die doelpogingen wisten we, na een schitterende pass en een goed schot op de korf, op 1-0 te komen. Deze voorsprong wisten we tot de rust te houden.

De tweede helft probeerde Excelsior om ons nog wat meer onder druk te zetten en dat lukte aardig. Maar onze snelle tegenaanvallen leverden ons ook nog genoeg kansen op om op 2-0 te komen. Helaas wist de tegenstander tot twee keer toe een speler vrij voor de korf te krijgen. Beide kansen werden benut en zo stonden we met nog maar 10 minuten te spelen ineens 1-2 achter.

Maar de E1 gaf de moed niet op en probeerde met mooi aanvalsspel de gelijkmaker te scoren. Eerst werd nog een aantal goede kansen gemist, maar toen enkele spelers van Excelsior hun tegenstander even kwijt waren wisten we toch op gelijke hoogte te komen. Er waren nog maar een paar minuten te spelen, dus het eerste puntje van deze veldcompetitie zat eraan te komen. Helaas moesten we toch nog een tegendoelpunt toestaan. De spelers van LYNX dachten dat ze een inworp mochten nemen, maar de scheidsrechter floot niet en Excelsior speelde gewoon door en wist de 2-3 te scoren.

Ondanks het verlies hebben we vandaag een prima wedstrijd gespeeld. Vooral onze verdediging gaf bijna niet één schietkans aan de tegenstander. Eigenlijk hadden we wel een gelijkspel verdiend. Nick en Alex maakten allebei een mooi doelpunt. Beide doepunten kwamen na een mooi passje van Jort en Vera stond vooral heel goed te verdedigen vandaag.

De strafworpen wisten we met 2-1 te winnen!!!

 

Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: