LYNX E1 – DKC E1

We dachten vandaag een makkelijke wedstrijd te krijgen tegen DKC. De uitwedstrijd hadden we immers met groot verschil gewonnen. Maar uiteindelijk bleek dit best een lastige wedstrijd voor ons.

We begonnen meteen goed. Nadat we al een paar kansen gemist hadden kwamen we op 1-0 door een mooi afstandsschot van Jort. Na dat doelpunt was het DKC dat heel veel de bal had. Ze speelden goed naar elkaar over en we hadden moeite om de ballen te onderscheppen. Gelukkig gooide de tegenstander niet zo snel naar elkaar, zodat we ze steeds makkelijk konden verdedigen. Ze kregen bijna geen kans om op de korf te schieten.

De tweede periode speelden we in een wat hoger tempo. Dit zorgde ervoor dat we een aantal kansen kregen met snelle aanvallen. En als het even niet gelijk lukte om vrij te komen, dan speelden we de bal goed rond. Net zo lang tot er wel iemand vrij stond en op de korf kon schieten. We hadden nu ook meer succes met het onderscheppen van de ballen dan in het begin van de wedstrijd. Gelukkig was Sam goed op schot vandaag en hij zorgde er met 2 doelpunten voor dat we 3-0 voor stonden bij de rust.

De tweede helft kregen we al vrij snel een doelpunt tegen. Maar zoals zo vaak de afgelopen weken doet de E1 er dan gewoon een schepje bovenop zodat de tegenstander niet dichterbij kan komen. Na goed afvangen kon Jort de bal van dichtbij in de korf gooien, zodat we weer 3 doelpunten voorsprong hadden.

De laatste periode gingen we proberen onze voorsprong nog een beetje groter te maken. Maar 1 van hun meisjes kon best goed schieten en ze maakte er van afstand 4-2 van. Meer doelpunten lieten we ze niet maken en Sam schoot zijn derde van de wedstrijd erin, waarmee de eindstand op 5-2 kwam.

Weer een mooie overwinning en we kunnen al goed zien dat we nu 2 keer per week trainen. We zagen jullie al een paar keer een doorloop- of uitwijkbal proberen Zelfs de toeschouwers van DKC hoorden we tegen elkaar zeggen dat LYNX zulke mooie aanvallen opzet. Enige minpuntje van vandaag was misschien het schieten. We kregen kansen genoeg, maar we hadden moeite om de ballen erin te gooien. Maar geen nood, dan gaan we daar komende week nog even extra op trainen zodat het de volgende wedstrijd weer beter gaat.

Volgende week een hele lastige tegenstander. In de thuiswedstrijd hadden we veel moeite om van VEO te winnen. Maar als we weer goed ons best gaan doen dan maken we er vast weer een leuke wedstrijd van.

De strafworpen verloren we met 3-4.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: