LYNX E1 – Weidevogels E1

Net als 2 weken geleden was Weidevogels vandaag onze tegenstander. De uitwedstrijd hadden we gewonnen, maar beide teams hadden vandaag een paar invallers en dus wisten we dat we niet zomaar eventjes gingen winnen. Wij misten Alex en Nick, die uitstekend werden vervangen door Sophia en Luca.

We begonnen de wedstrijd lekker. Erg lekker zelfs, want onze eerste aanval werd meteen met een doelpunt van Jort bekroond. Een paar minuten later vond Weidevogels een gaatje in onze verdediging en stond het weer gelijk. Vlak voor het einde van de 1e periode stond Thom precies op de juiste plek om een gemist schot af te vangen. Zonder een verdediger in de buurt was het vervolgens een koud kunstje om de 2-1 te maken.

Na een korte pauze gingen we weer lekker fel van start. Maar het schieten ging vandaag niet zo goed en we misten veel open kansen. De tegenstander wist wel te scoren en toen was het dus 2-2. Dit was natuurlijk niet de bedoeling en LYNX gooide er nog een schepje bovenop. We kregen de ene na de andere kans. De bal wilde er maar niet in, totdat uiteindelijk Sam en Jort de stand op 4-2 brachten.

De tweede helft moesten we tegen de wind in spelen. Luca ging weer als een stofzuiger over het veld om alle “losse ballen” op te rapen. Hij deed dit echter zo fanatiek dat hij Sophia even over het hoofd zag. Een botsing en een pijnlijke voet voor Sophia waren het gevolg. Ze kon niet meer verder en Thom moest er weer in. Sam zette ons na een mooie aanval op 5-2, maar Weidevogels benutte een strafworp om de stand op 5-3 te brengen.

De laatste periode kwam onze tegenstander er niet meer aan te pas. Jort scoorde nog zijn 3e en 4e doelpunt van de wedstrijd, waardoor de einduitslag op 7-3 kwam.

Bij de strafworpen werd er, mede door de harde tegenwind, door beide ploegen niet gescoord. Daarbij moet nog wel even vermeld worden dat onze bikkel Sophia ondanks een pijnlijke voet gewoon meedeed.

Al met al een mooie overwinning voor de E1. Volgende week onze laatste wedstrijd van het voorjaar. Tegen een goede tegenstander, maar als we allemaal net zo goed ons best doen als vandaag kunnen we misschien wel voor een stuntje zorgen. 


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: