LYNX E1 – Excelsior E3

Vandaag moesten we onze thuiswedstrijd tegen Excelsior spelen. De uitwedstrijd hadden we dik verloren, dus het beloofde een lastig potje voor ons te worden. Een aantal van ons had ook al met de E2 meegedaan, dus het was afwachten of iedereen het vol ging houden.

De eerste periode lieten we de tegenstander meteen zien dat ze vandaag geen gemakkelijke wedstrijd hoefden te verwachten. We zaten er lekker kort op en kregen ook best wat kansen om te schieten. En toen was daar ineens de 1-0 van Luca. Excelsior probeerde meteen iets terug te doen, maar we stonden goed te verdedigen. Helaas kwamen we toch 1-2 achter. Maar voor het einde van de periode maakte Alex er nog 2-2 van, nadat we de bal heel goed rond hadden gespeeld.

Na de korte pauze gingen we proberen om op voorsprong te komen. Maar het was lastig om iemand vrij voor de korf te krijgen. Daardoor werden we wat ongeduldig en schoten we vaak van te ver. Excelsior had deze periode wel 1 keer succes, zodat het bij rust 2-3 was.

De tweede helft gingen we er weer vol tegenaan. En dat werd beloond met Alex zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Helaas nam Excelsior al heel snel daarna weer de leiding en stond het dus 3-4. Maar toen stond Jort ineens helemaal vrij. Het was best ver van de korf, maar hij probeerde het gewoon. En het was raak, zodat we op 4-4 kwamen. Toen begonnen er een paar van ons toch wel een beetje moe te worden. We waren even iets minder scherp in de verdediging en meteen scoorde onze tegenstander 2 keer.

Met nog 10 minuten te spelen was het dus 4-6. Maar we gaven ons nog niet gewonnen. Jort scoorde de 5-6 na een heerlijk passje van Thom. Excelsior kwam vervolgens op 5-7, maar door wederom een doelpunt van Jort werd het 6-7 met nog een paar minuten te gaan. Zou het dan toch nog kunnen? Bij Excelsior werden ze er behoorlijk zenuwachtig van. Hun coach begon tegen de scheidsrechter te zeuren. Maar daar lag het niet aan (die floot namelijk een prima wedstrijd). Het was LYNX dat de problemen voor Excelsior veroorzaakte. We zaten er bovenop en onderschepten veel ballen. En met onze lange ballen kregen we nog een aantal kansen. Die wilden er helaas niet in en bij Excelsior lukte dat nog wel een keer. Zodoende werd de eindstand 6-8.

Jullie hebben vandaag allemaal een hele goede wedstrijd gespeeld om het seizoen mee af te sluiten. Vooraf dachten we dat we vandaag kansloos zouden zijn, maar tot een paar minuten voor het einde stonden we maar 1 doelpunt achter. En dat komt niet doordat de tegenstander slecht speelde, maar omdat jullie zo goed waren.

De strafworpen wonnen we vandaag met maar liefst 7-4.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: