Luca, Alwin en Jessie op speurtocht in kasteel Duivenvoorde

Afgelopen zondag was het open museumdag op kasteel Duivenvoorde. Duivenvoorde ligt vlakbij Leidschendam. Het kasteel staat op een oude plek, al in 1250 stond er een verdedigingstoren. In 1631 liet de baron van Wassenaar het huidige kasteel bouwen. Het kasteel is dus heel oud en je kunt er naar fietsen!

Zondag kon je alle kamers bezoeken en de kanonnen bekijken. Jessie vond ook de bedden heel mooi. Alwin was er ook met zijn broer en ouders. Buiten was er een speurtocht met een paar hele moeilijke vragen. Weet jij hoeveel luiken het kasteel aan de voorkant heeft? We moesten ook met zijn zessen de omtrek van een boom meten. Het speuren loonde wel, Alwin, Luca en Jessie kregen een mooie medaille, die helaas al opgegeten was voor we thuis waren.

Luca en Jessie kregen ook het eerste stempeltje in hun landgoederenpaspoort, dat je gratis kan krijgen bij http://www.erfgoedhuis-zh.nl/winkel/publicaties samen met een kaart van alle kastelen hier in de buurt.
Alwin’s moeder had nog een tip: met de kerst kun je op kasteel Duivenvoorde een kerstboom uitgraven die je in januari weer kan terugbrengen.

Al met al een leuke dag!

Voor zondag a.s.: de boshyacinthen in het hyacinthebos in Ockenburg staan in bloei. Vlakbij is ook de kinderboederij Pluk. Misschien zien we daar ook weer kinderen van Lynx terug?


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: