Korfbalpret bij weercijfer 10

Afgelopen woensdag vond het schoolkorfbaltoernooi voor Leidschenveen-Ypenburg plaats op het sportcomplex “De Bras” aan de Oeverwallaan. De basisscholen uit Leidschenveen, Ypenburg en Mariahoeve streden voor het kampioenschap.

De teams van de basisscholen De Bras, Christoffel, Paradijsvogel en Leeuwerickhoeve streden bij wel 28 graden en bij windstilte een daverent toernooi voor het kampioenschap.

Dit kampioenschap begon in twee poules voor de voorronde. Daarna zouden er drie finale poules gevormd worden. In de twee voorrondes werden de eerste plekken bezet door De Leeuwerikhoeve F2 en F3 uit Mariahoeve. Waarna er hevig heringedeeld werd.

Het finale programma werd vanwege het warme weer iets ingekort. Alle teams hoefden maar een keer tegen elkaar uit te komen in plaats van twee keer en de speeltijd werd korter dan in het programma. Ook kregen alle teams een pak water van de organisatie om zo het vocht niveau op pijl te houden.

Na een daverende finale ronde werd Leeuwerickhoeve F2 kampioen in de eerste klasse, Paradijsvogel F4 in de tweede klasse en De Bras F1 in de derde klasse. De strafworpenbokaal mocht in ontvangst worden genomen door Paradijsvogel F4.

De organisatie van het toernooi was in handen van Lynx Korfbal, in opdracht van de Gemeente Den Haag. De organisatie bedankte na afloop onder andere de vrijwilligers, BSO Krullevaar en Jongerenwerk Leidschenveen.

Foto’s: http://goo.gl/rxi2d


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: