Categorieën
Uncategorized

#korfbalfinale Ahoy

Christy, Usha en Patrick waren gisteren in Ahoy Rotterdam. 15.000 zitplaatsen en volledig uitverkocht. Het Mekka van de korfbalwereld was zeer goed bezet en de sfeer werd er in elk geval niet minder om.

 

Christy, Usha en Patrick waren gisteren in Ahoy Rotterdam. 15.000 zitplaatsen en volledig uitverkocht. Het Mekka van de korfbalwereld was zeer goed bezet en de sfeer werd er in elk geval niet minder om.

Om 14:00 uur begon de finale van de junioren (tot 19 jaar). Fortuna A1 speelde tegen DeetosSnel A1 en er werd door beide ploegen een zeer goede en enerverende wedstrijd gespeeld. Fortuna A1 trok uiteindelijk aan het langste eind met 19-22 en ging met het Nederlands Kampioenschap naar huis.

Hierna was het tijd voor de kleine finale. Blauw Wit tegen KZ/Hiltex, een bekende wedstrijd voor Lynx dus. In Zaandijk wist Blauw Wit er na een spannende wedstrijd met de winst vandoor te gaan, nadat KZ de concentratie en focus verloor na een blessure van Marjolein Kroon. Deze wedstrijd zag er toch wel een beetje anders uit en beide ploegen waren de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in een wisselende wedstrijd voor beide ploegen waarbij ze elkaar afwisselden voor de leiding en uiteindelijk KZ/Hiltex met een doelpunt verschil de derde plaats mee naar huis mocht nemen (25-26).

Hierna krijgen we een prachtige show van het FaceTeam uit Hongarije, beroemd en geprezen vanwege hun fantastische acrobatische korfbal act.

Om 19:00 uur is het dan eindelijk tijd voor de grote #korfbalfinale tussen PKC/SWKgroep en TOP/Quoratio. PKC was de volledige competitie superieur, maar in Ahoy is het toch altijd net iets anders. TOP leid de gehele wedstrijd, maar raakt niet echt los van PKC. In de tweede helft is TOP het dan een paar keer flink oneens met de beslissing van de scheidsrechter (ik moet de beelden nog even terugkijken om te weten wat er precies gebeurde). Mentaal brengt dit een grote klap aan bij TOP en PKC komt hierdoor enkele minuten voor het einde op een voorsprong. TOP vecht zich echter terug en komt weer gelijk aan PKC. Vier seconden voor de zoemer schiet Johannes Schot echter het winnende doelpunt en wint PKC de wedstrijd met 22-21.

Na een zeer vervullende dag keerden we weer terug naar Den Haag-Leidschenveen (van deur tot deur) met de RandstadRail.
Volledige verslagen: http://www.nlkorfbal.nl

%d bloggers liken dit: