Korfbalclinic SBO Het Avontuur

Chantal van SBO Het Avontuur had een korfbalclinic voor haar klas gewonnen met de Doe De Kanga-actie op Koningsdag. Vandaag (maandag) was het zo ver, er kwam een echte korfbaltrainer langs op school.

Eerst gingen de kinderen in de klas op het digibord het filmpje kijken en mocht Chantal vertellen hoe ze de clinic gewonnen had. Daarna gingen de kinderen heel rustig door de gang naar de sportzaal. Meester Stephan en korfbaltrainer Patrick stonden daar al klaar om de kinderen een leuke korfbaltraining te geven, maar eerst even omkleden natuurlijk 😉

Al snel zaten alle kinderen netjes op de bank en kon korfbaltrainer Patrick zich voorstellen aan de klas. Eerst werd het verloop van de les uitgelegd en daarna gingen we snel aan de slag. Alle kinderen kregen een bal en konden lekker mikken op de korf. Daarna gingen we een wedstrijdje spelen.

Toen we allemaal een beetje in waren gekomen gingen we zelf een training bedenken en oefenden we met de bedachte trainingsstof. De kinderen konden dit echt al heel erg goed! Er werd goed samengewerkt en we konden daardoor nog een wedstrijdje gaan spelen tegen een ander team.

De kinderen luisterden heel goed en we hielden daardoor zelfs nog tijd over voor een eindspel! Als eindspel deden we een rondo’tje. De kinderen renden heel hard om als eerste de bal te kunnen pakken en te scoren. Goed gedaan hoor!

Misschien tot ziens op de training komende woensdag of bij de mini Korfbal League komende zaterdag.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: