Korfbal zelfstandig verder

De korfbalvereniging op sportpark De Dijken heeft in oktober gekozen om uit SVLY te stappen en om op eigen kracht verder te gaan, waarbij zij tijdens de net gestarte zaalperiode onderdak hebben bij de British school in Leidschenveen.

Eind mei is bij de korfbal Marc Stroo aangetreden als nieuwe voorzitter. In de plannen die hij en oprichter Patrick Grimbergen hebben, staan samen sporten in een veilige en sociale omgeving voorop. Bij het uitwerken van die plannen blijkt dat zij zich niet thuisvoelen bij SVLY. De intentie is dat een andere omgeving een prima stimulans geeft aan de bevordering van de korfbalsport en beweging voor de Leidschenveense en Ypenburgse jeugd.

De korfbalvereniging is nu op zoek naar een nieuwe veldlocatie voor vanaf het voorjaar van 2011 en een nieuwe naam. Als eerste richt de korfbalvereniging zich op de jongste jeugd van drie tot tien jaar en staat open voor initiatieven van korfbalenthousiastelingen van andere leeftijden.