Categorieën
Uncategorized

Klein duimpje en het kasteel van de reus

Heel lang geleden was er eens een kleermaker met een zoon, die heel klein uitgevallen was en niet groter werd dan een duim. Hij heette daarom ook klein duimpje.
Bijna ieder kind weet wel hoe het verder ging. Zo ook de Lynxwelpen en de Kangoeroes van Lynx Korfbal. De reus woont in een kasteel met torens en hij heeft een hele lieve vrouw.. oh en voor we het vergeten, volgens sommige kinderen eet hij kleine kinderen! en er was ook nog iets met laarzen, maar wat was het ook al weer?

Heel lang geleden was er eens een kleermaker met een zoon, die heel klein uitgevallen was en niet groter werd dan een duim. Hij heette daarom ook klein duimpje.

Bijna ieder kind weet wel hoe het verder ging. Zo ook de Lynxwelpen en de Kangoeroes van Lynx Korfbal. De reus woont in een kasteel met torens en hij heeft een hele lieve vrouw.. oh en voor we het vergeten, volgens sommige kinderen eet hij kleine kinderen! en er was ook nog iets met laarzen, maar wat was het ook al weer?

U raad het al, de kinderen speelden vandaag allemaal spelletjes die iets met klein duimpje te maken hadden. Er werd gelopen in zevenmijlslaarzen, de kinderen moesten proberen te kloppen op de deur van het reuzenhuis en zich verstoppen achter een theekopje toen de reus thuiskwam (en er speciale suikerklontjes ingooien, zodat de reus hen niet kon ruiken).

Als klap op de vuurpijl mochten de kinderen de ballen op het dak van de torens van het kasteel gooien, gelukkig heeft de reuzenvrouw ze allemaal weer naar ons terug gegooit!

Volgende week gaan we weer een ander sprookjesavontuur beleven! Hebben jullie er al zin in?

%d bloggers liken dit: