HKV/Ons Eibernest E1 – LYNX E1

Vandaag speelden we onze eerste competitiewedstrijd tegen Eibernest E1. De scheidsrechter was een oude bekende van ons: Jasper, van wie de F1 vorig seizoen nog training kreeg.

We hadden 3 spelers voor wie dit de eerste wedstrijd in de E was, voor 1 was het de tweede en er was er zelfs 1 die nog nooit competitie had gespeeld.

LYNX kwam razendsnel uit de startblokken en voordat we met onze ogen konden knipperen hadden Nick (2x) en Sam ons al op 0-3 geschoten. Het leek vandaag een makkie te gaan worden, maar de tegenstander kwam beter in haar spel. En omdat onze afspraken in de verdediging niet helemaal klopten stond het ineens 2-3. In de allerlaatste seconde van de eerste periode werd het zelfs 3-3.

De tweede periode begon goed. Alex stond nog maar net in het veld en scoorde meteen al zijn eerste goal van vandaag. We hadden dus weer 1 doelpunt voorsprong. Maar toen waren we even te vaak ons jongetje of meisje kwijt en kon Eibernest een paar keer scoren. Alex maakte vervolgens weer een doelpunt en zo was het 5-5.

De tegenstander begon weer wat beter te spelen en maakte er in een paar minuten tijd zomaar 5-8 van. We vreesden al dat we de wedstrijd van vandaag zouden verliezen, maar gelukkig wist Jort nog voor het einde van de derde periode te scoren, zodat het 6-8 was met nog 10 minuten te spelen.

We deden nog 1 keer extra ons best en dat was niet zonder succes. Alex maakte er met zijn derde doelpunt 7-8 van. Zou het ons lukken om toch nog gelijk te spelen? Maar we hadden niet veel tijd meer en de tegenstander hield de bal steeds erg lang vast. Ze liepen ook nog goed vrij, zodat wij bijna niet meer aan de bal kwamen.

Gelukkig konden we de bal dan toch onderscheppen. Jort liep snel richting de korf van de tegenstander en kreeg de bal….yes, doelpunt en 8-8. Schitterend gedaan en super dat jullie de moed niet hebben opgegeven.

Een gelijkspel dus vandaag en jullie hebben echt goed je best gedaan. Sophia speelde alsof ze dat al jaren doet en de anderen gaven haar ook vaak de bal. Luca, Sam en Thom deden het ook hardstikke goed bij de E-tjes en ze werden daarbij goed geholpen door de mannen met wat meer ervaring in de E. Volgende week een thuiswedstrijd en als we net zo goed ons best doen als vandaag wordt dat vast weer een leuke wedstrijd.

De strafworpen wonnen we met 0-2!!!


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: