GKV E2 – LYNX E1

Toen we zaterdagochtend de gordijnen open deden zagen we dat de regen met bakken uit de hemel kwam. Er werd vervolgens dan ook druk gebeld om te vragen of de wedstrijd wel door zou gaan. Dat bleek inderdaad het geval en we gingen dus op pad om de uitwedstrijd tegen GKV te spelen. We hadden zowel op het veld als in de zaal al een aantal keer tegen ze gespeeld en hadden pas 1 keer van ze weten te winnen. We moesten dus vol aan de bak om een goed resultaat te halen.

Toen we aankwamen op het terrein van GKV bleek dat 2 van onze spelers waren verdwaald. Gelukkig konden ze worden opgepikt en op de juiste plek worden afgezet. Bedank voor je hulp Christy.

De vorige keren dat we tegen GKV speelden hadden ze 5 spelers en we schrokken dus wel even toen we ineens 8 GKV’ers zagen staan. De spelers van onze tegenstander hoefden dus maar ieder een halve wedstrijd te spelen en wij allemaal een hele.

De eerste helft begonnen we goed met een paar halve kansjes, maar het bleek toch wel moeilijk om zo’n gladde de bal goed te kunnen gooien en vangen. GKV gaf ons goed tegenstand en na een moment van onoplettendheid in onze verdediging kwamen ze op 1-0. Maar we lieten de moed niet zakken en kregen al snel weer kansen op de gelijkmaker. Nick had de bal, zag dat Jort doorliep richting de korf. Mooi passje, goed gevangen en schitterend in het mandje gegooid. We stonden dus gelijk en 1-1 was ook de ruststand.

Na de rust gingen we proberen om op voorsprong te komen. Maar GKV speelde vandaag heel goed en was vooral aanvallend ijzersterk. Oppassen dus voor onze verdediging. Gelukkig kwamen we zelf ook nog aan aanvallen toe en toen Nick weer een mooi passje gaf op Jort en die zijn 2e doelpunt van de wedstrijd maakte stonden we ineens 1-2 voor. Maar onze tegenstander ging nog aanvallender spelen om te proberen de wedstrijd toch nog te winnen. We hadden veel moeite met het verdedigen van hun doorloopballen en het was wachten op een tegendoelpunt. Dat kwam ook en met nog 10 minuten te spelen was de stand 2-2.

De laatste periode speelde GKV in de sterkste opstelling met hun beste jongen en hun beste meisje in de ploeg. Die 2 bestookten onze korf keer op keer met doorloopballen en omdat ze daarbij ook nog mooie schijnbewegingen gebruikten waren ze voor ons bijna niet te verdedigen. Niemand gaf nog een cent voor onze kansen en de winnende treffer van GKV hing in de lucht. Maar zo dachten de spelers van LYNX er helemaal niet over. We gingen nog scherper verdedigen en Vera en Alex bleven goed dicht bij hun tegenstander. Zelf kregen we nog 1 goede kans vlak voor het einde van de wedstrijd. Die stuiterde helaas van de rand van de korf en zo was de eindstand 2-2.

Jongens en meisje, jullie hebben vandaag echt supergoed gespeeld tegen een tegenstander die eigenlijk een klein beetje beter was. Ondanks dat we kleddernat werden, hebben jullie de hele wedstrijd gevochten als leeuwen.

De strafworpen verloren we met 3-2, ook omdat het wel erg moeilijk was om met die gladde bal te gooien. 


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: