Fortuna E5 – LYNX E1

Het nieuwe jaar begon voor de E1 meteen pittig met een uitwedstrijd tegen koploper Fortuna. Thuis hadden we nipt van ze verloren, dus we dachten wel voor een stuntje te kunnen zorgen.

De tegenstander had in het begin van de wedstrijd veel de bal, maar omdat we zo goed stonden te verdedigen kregen ze weinig kans om te schieten. Aan de andere kant van het veld zorgde Alex ervoor dat we 0-1 voorkwamen. We bleven goed geconcentreerd spelen, maar toen we heel even niet opletten scoorde Fortuna de gelijkmaker. Dat was het teken voor LYNX om de tegenstander eens even te laten zien dat we eigenlijk minstens net zo goed kunnen korfballen als de koploper. Na een mooie aanval stond Alex vrij voor de korf en hij maakte er 1-2 van.

Vanaf de tweede periode kwam er bij Fortuna een heel goed jongetje in, dat in onze thuiswedstrijd tegen hen vaak had gescoord. We waren dus gewaarschuwd. Ik denk dat dat jongetje deze zaalcompetitie nog niet zo weinig op de korf heeft kunnen schieten. Uiteindelijk wist hij vandaag maar 2x te scoren. De verdediging van onze E1 stond vandaag als een huis en met onze lange ballen waren we levensgevaarlijk. Maar we speelden de bal ook goed rond als we geen lange bal konden spelen. Nick scoorde en toen stond het 1-3. Jort gooide de 1-4 erin, of toch niet? De scheidsrechter floot omdat het verdedigd was, maar gelukkig had Marcel goed opgelet. Jort werd namelijk verdedigd door een meisje en daarom werd het doelpunt gewoon goedgekeurd.

Bij rust 3 punten voorsprong dus. Zeker niet verkeerd, maar het bleef opletten want Fortuna stond niet voor niets bovenaan. Al snel na de pauze kregen we een doelpunt tegen, maar dat bracht ons niet van de wijs. Nadat Sophia en Thom hun doelpogingen net van de rand van de korf zagen stuiteren, maakte Jort zijn tweede van de wedstrijd en na nog een tegendoelpunt was het 3-5 met nog 1 periode te gaan.

De laatste periode speelde Fortuna in haar sterkste opstelling, maar dat maakte onze spelers niks uit. De verdediging leek wel een betonnen muur en we vuurden het ene na het andere schot op de korf van Fortuna af. Alex, Nick en weer Alex scoorden nog voor ons. Vooral het passje van Sam bij het doelpunt van Nick was heel goed. Met nog een doelpunt van de tegenstander erbij werd de eindstand 4-8.

Dat was een lekker begin van het nieuwe jaar. De coaches en toeschouwers hebben vandaag weer genoten van jullie goede spel. Volgende week tegen die andere koploper: Eibernest. Op het veld wisten we al een keer van ze te winnen, dus wie weet….

De strafworpen verloren we met 3-2.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: