Excelsior E2 – LYNX E1

Op een natte dinsdagavond gingen we naar Delft om de inhaalwedstrijd tegen Excelsior te spelen. We hadden zelfs twee wissels, omdat Sam en Sofia wel mee wilden doen.

We begonnen lekker fel aan de wedstrijd. De tegenstander werd goed onder druk gezet en zelf kregen we kansen door onze snelle aanvallen. Helaas vond Excelsior het nodig om halverwege de eerste periode een tweede reus in het veld te zetten, waardoor veel van onze passes onderschept werden en we de ballen er bijna niet meer overheen konden gooien. Ondanks dat we supergoed bleven spelen, stond het na één periode 3-0 voor Excelsior.

In de tweede periode zagen we dat we eigenlijk net zo goed waren als onze tegenstander, als ze gewoon zonder spelers uit een hoger team spelen. We gooiden de bal goed naar elkaar over en in de verdediging bleven we dicht bij ons jongetje of meisje. Na een paar minuten mocht Nick een strafworp nemen. Yes, raak en nog maar 3-1. Even later hadden we helemaal de smaak te pakken en maakte Jort de 3-2. We lieten de tegenstander alle hoeken van het veld zien en het was wachten op de gelijkmaker. Die werd vlak voor het rustsignaal gemaakt door Nick.

De derde periode zette Excelsior weer hun beste opstelling neer, terwijl wij zelfs met onze twee F-jes speelden. Maar Sam en Sofia speelden de hele wedstrijd eigenlijk alsof ze al jaren in de E spelen. Toch hadden we het deze periode moeilijk en konden we niet voorkomen dat het met nog tien minuten te spelen 7-3 was.

De laatste periode hadden we nog wat kansen, maar die gingen er helaas niet in. Excelsior scoorde nog wel één keer en zo werd de eindstand 8-3.

Maar toen kwam eigenlijk het belangrijkste van deze avond. Als we nog vier strafworpen zouden maken, zouden we kampioen strafworpen worden. Maar ja, de bal was erg glad en we speelden met twee F-jes, die nog maar twee keer met de grotere bal en hogere korf getraind hadden. Maar uiteindelijk bleek dat we ons voor niks zorgen hadden gemaakt.

Eerste worp…raak!!!, tweede…raak!!!, derde…ook raak!!!, vierde… alweer raak!!! en dus waren we al na vier strafworpen kampioen. Van de overige strafworpen gingen er ook nog vier door het mandje, zodat we met 8-1(!!!) wonnen en dus even lieten zien dat we de enige echte kampioen zijn. De punten kwamen van Sofia (2x), Vera (2x), Alex, Nick, Jort en Sam. Iedereen had dus gescoord en dat was wel het allerleukste van deze avond.

Sam en Sofia, bedankt dat jullie ondanks de regen toch met ons mee wilden doen. Jullie hebben echt heel goed gespeeld en ons goed geholpen.