Excelsior E1 – LYNX E1

We stonden keurig om 9:00 uur voor de sporthal in Delft, maar die bleek nog op slot te zitten. Er werd druk gebeld door de mensen van Excelsior en uiteindelijk kwam er iemand om de deur te openen. Maar toen was het al zo laat dat we niet meer konden inschieten voor de wedstrijd.

Gelukkig was daar niks van te merken, want we namen al snel een 0-1 voorsprong. Excelsior maakte vervolgens gelijk, maar nog voor het einde van de eerste periode stonden we 1-2 voor.

De tweede periode was nog maar net begonnen of we wisten nog een doelpunt te maken. Helaas ging er vanaf dat moment zowel verdedigend als aanvallend van alles mis bij ons. Steeds wist een tegenstander zich goed vrij te lopen en ze misten ook bijna geen enkel schot. Zelf hadden we het moeilijk om iemand vrij voor de korf te krijgen. Met 6 tegendoelpunten op rij was de stand na 2 perioden 7-3. We konden vandaag kampioen worden, maar deze achterstand leek niet meer in te halen.

Maar we hadden natuurlijk nog een halve wedstrijd om wat terug te doen. We speelden de bal in de derde periode weer wat sneller rond en kregen zo weer wat kansen om te scoren. Helaas lukte het scoren vandaag niet zo goed. Misschien kwam dit doordat we al een maand geen wedstrijd meer hadden gespeeld. Gelukkig wisten we toch nog een doelpunt te maken, zodat de stand na 3 perioden 7-4 was. Zou het dan toch nog kunnen?

Vol goede moed gingen we de laatste periode proberen om misschien toch nog te kunnen winnen. Het werd al snel 7-5 en na weer een mooie aanval van ons zelfs 7-6. De spanning was om te snijden. We kregen nog een paar goede kansen, maar de bal wilde er niet meer in. Ook wilden we zo graag scoren, dat we een beetje ongeduldig werden en te snel schoten. Daardoor waren veel van onze schoten verdedigd. Excelsior miste ook nog een paar kansen, zodat het 7-6 bleef.

Op het moment dat ik dit schrijf weet ik de uitslag van Eibernest – Fortuna nog niet, maar mochten we door deze nederlaag geen kampioen zijn geworden, dan verdienen onze spelers toch een dikke pluim. Ondanks de grote achterstand halverwege zijn jullie fanatiek door blijven spelen en was het nog bijna gelukt ook. En voor deze verliespartij hadden we liefst 9 wedstrijden op rij gewonnen!!!

Volgende week onze laatste zaalwedstrijd tegen Weidevogels.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: