Eibernest F1 – Lynx F1

Vanochtend vertrokken we vroeg vanaf het Montaigne Lyceum voor onze eerste wedstrijd. Vandaag mogen we tegen Eibernest F1 spelen. Patrick denkt dat ze heel erg goed zijn, dus dat wordt een stevige wedstrijd. Als we allemaal bij Eibernest zijn gaan we eerst even de kantine in en drinken de volwassenen een kopje thee, ondertussen kunnen de kinderen nog even in de kantine spelen en naar de WC.

Tien minuten voor de wedstrijd gaan we met zijn allen het veld op. Het blijkt toch nog een stuk warmer te zijn als het er in Leidschenveen-Ypenburg leek, zeker toen het zonnetje begon te schijnen was het heerlijk weer. We begonnen met schieten in een rijtje en daarna kregen de kinderen een groepsgesprek met Patrick. De kinderen moeten vooral hun best doen, winnen of verliezen is vandaag niet echt belangrijk.

De wedstrijd gaat beginnen en we moeten de eerste tien minuten nog een beetje wennen aan het veld en natuurlijk aan het korfballen zelf. Toch gaat het heel erg goed, na tien minuten is het 2-0 en dat is al een stuk beter dan Patrick verwacht had, dus we mogen erg trots zijn op onszelf. Nadat Patrick snel even uitgelegd had hoe we moesten verdedigen ging het zelf zo goed dat we geen doelpunten meer doorlieten. In het tweede stuk van de wedstrijd werd het 0-0, dus de hele wedstrijd bij de rust was het 2-0.

In de rust kregen we lekkere rode limonade in de kantine van Eibernest. We hielden iets langer rust zodat onze handen weer lekker op konden warmen.

Na de rust gingen we nog beter naar elkaar kijken in de aanval en kregen we een paar heel mooie kansen. Helaas gingen ze er nog niet in. We gingen ook veel beter verdedigen, maar toch wist Eibernest er nog een keertje tussendoor te glippen en een doelpuntje te maken. Het derde wedstrijdje werd het dus 1-0, of 3-0 voor de hele wedstrijd. 

De laatste 10 minuten gingen we nog beter spelen en konden we nog vaker op de korf schieten. Het ging zelfs heel erg goed. Het was wel jammer dat we geen doelpunt maakten, maar ook Eibernest kon niet scoren, want we waren heel goed aan het verdedigen. Dit laatste stukje werd het 0-0, dus we verloren de wedstrijd met 3-0.

Na de wedstrijd gingen we nog een wedstrijdje doen wie het beste kon scoren. We maakten 3 doelpunten en Eibernest maakte er 2, dus wij hadden gewonnen! Yippie!

Tot woensdag allemaal!


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: