Eerste training breinkraker

De eerste training van de senioren dit seizoen gingen we op verzoek van Ilona in op de tactiek. We konden onze hersenen dus flink laten kraken. We begonnen de training met een potje tienen. Nieuwkomer Chander deed dat best aardig en nam al snel een aantal doelpunten op zich.

Het tweede gedeelte van de training moesten we in een vierkantje gaan staan en begonnen we met de basis van de tactiek binnen het korfbal. Vanuit het 4-0 of het molentje begint de aanval. Vier spelers buiten en niemand bij de paal. Van deze positie ga je proberen om de aangeef te pakken om zo de scorende spelers te kunnen ondersteunen. Al snel werd er ook een afvang neergezet.

We sloten de training af met nog een potje tienen en daarna werd er natuurlijk nog een beetje nagepraat.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: