Eerste thuiswedstrijd Lynx: Leren korfballen

Afgelopen zaterdag speelde Lynx Korfbal haar eerste thuiswedstrijd in Leidschenveen op haar eigen sportvelden aan de Aspasialaan. Door de overvloed aan regen stond het veld echter blank en moest er uitgeweken worden naar het Stokroosveld in stadsdeel Segbroek.

Lynx 1 zou aantreden tegen Futura 6. Om 11:00 uur kregen de spelers van Lynx echter te horen dat het veld definitief afgekeurd zou worden. Om 9:00 uur was het veld reeds gekeurd, echter er was nog hoop dat de ruime 4cm water weg zou zakken. Toen dit om 11:00 uur nog niet het geval was is besloten de wedstrijd af te blazen.

De enthousiaste spelers, hoofdzakelijk ouders van jeugdleden, lieten zich echter niet kisten en al snel was er geregeld dat de Leidschenveense ploeg op het veld van Futura hun eerste wedstrijd kon spelen.

Om stipt 13:00 uur begon de wedstrijd op het Stokroosveld. Het meegereisde publiek kon in de eerste minuten al snel zien dat de ploegen vriendelijk met elkaar om gingen en de stand kwam al snel op 1-1. Toch was het duidelijk dat Futura een stuk meer korfbalervaring in huis had en de score ontwikkelde zich dan ook al snel in het voordeel van de uitspelende ploeg.

De ploeg van Lynx kreeg tijdens de wedstrijd veel tips en trucks van de spelers van Futura en de Futurenaren waren vriendelijk genoeg om de spelers van Lynx hier en daar de ruimte te bieden om de trucks direct uit te proberen.

De einduitslag in score was 1-11 in het voordeel van Futura, maar de score in opgedane kennis was 11-1 in het voordeel van de korfballers van Lynx uit Leidschenveen-Ypenburg.

Komende zaterdag speelt Lynx een uitwedstrijd tegen VEO 6 op sportpark Westvliet aan de andere kant van het ADO stadion om 17:00 uur. Op de Aspasialaan is het met name in de ochtend erg druk als de F en E teams hun wedstrijden spelen.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: