Doornroosje en het prikding

Deze zaterdag maakten we een reis naar een land hier heel heel ver vandaan, we gingen naar het land van Doornroosje. Gelukkig wist Amelie nog precies hoe het verhaal ging. De heks had het prikding betovert en toen ging de prinses slapen tot de prins ze kwam kussen.

Natuurlijk deden de Lynxwelpen (de oudste kangoeroe’s) eerst net alsof ze niet wisten dat Doornroosje sliep en ze gooiden ballen door de ruiten van de prinses, maar ze deed maar niet open, daarom gingen we op de torens lopen en daarna natuurlijk heel snel de trap omhoog. Toen we boven waren moesten we over een dun balkje lopen en over de wiebelstenen springen om over het grote gat tussen de twee torens te komen.

Flits… wat is dat? Jahoor, er schiet een muisje uit de rozen vandaan. Die moeten we vangen! Die mag natuurlijk niet bij de kamer van Doornroosje komen. Al snel wordt het eene na het andere muisje gevangen en kunnen we op zoek naar de sleutel van de kamer van Doornroosje.

Maurits is vandaag de enige jongen bij de Lynxwelpen, dus aan hem de eer om de beide prinsesjes te balkussen en Doornroosje te doen ontwaken.

Ook de jongere Kangoeroe’s hebben een spannend Doornroosjeverhaal gedaan. Voor volgende week wilden we het meisje met de zwavelstokjes gaan doen, maar helaas is dit geen sprookje van de gebroeders Grimm. Daarom snel een andere keuze: Sneeuwwitje!

Misschien kunt u het verhaal alvast een keertje voorlezen? http://www.beleven.org/verhaal/sneeuwwitje Tot volgende week!
 


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: