De kleuren van Lynx

De kleuren van Lynx zijn bij oprichting heel bewust gekozen. Regelmatig wordt er gevraagd waar het logo nu precies voor staat. Vandaag een beginnetje met de kleuren van Lynx.

Allereerst zijn (donker)grijs en oker/oranje natuurlijk de kleuren die je met het dier “Lynx” associeert. Al is het dier er in veel meer kleuren, in Europa is dit de overheersende kleur.

Omdat we in het veld wel een beetje moeten opvallen is de kleur in praktijk wel iets uitgesprokener geworden dan de schutkleuren van de Lynx.

De kleuren van Lynx:

  • Oranje (accentkleur): oranje is een kleur die staat voor warmte, veiligheid, passie en plezier. Ook wordt de kleur geassocieerd met fysiek comfort en eten. Oranje is een stimulerende kleur en zorgt zowel voor fysieke als emotionele reacties. Bovendien richt oranje onze gedachten op fysiek comfort zoals voedsel, warmte en onderdak.
  • Zwart (outline en hoofdkleur shirt): zwart is een krachtige kleur en staat voor wijsheid en efficiëntie. Bovendien heeft zwart associaties met veiligheid en aantrekkingskracht. Zwart is een combinatie van alle kleuren. Het is een kleur die helderheid en veiligheid communiceert. Bovendien is zwart een kleur die gevoelens van energie en ernst met zich meebrengt.
  • Wit (vulling en accentkleur shirt): wit is een kleur die staat voor hygiëne, helderheid, zuiverheid en eenvoud. Ook wordt wit geassocieerd met verfijning en efficiëntie. Wit zorgt bovendien voor een verhoogde perceptie van ruimte.

Kortom, de kleuren van Lynx, een heel bewuste keuze! Wat vindt u van onze kleuren?


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: