Clinic FF-Bewegen

Afgelopen zaterdag was de kangoeroeklub een beetje anders dan normaal. Natuurlijk was het de laatste keer binnen in de sporthal. Maar er werden ook een heleboel certificaten uitgereikt aan de trainers welke hadden deelgenomen aan de Clinic Ff-bewegen. Deze Clinic werd gegeven door Jelmer Knossen van de KNKV en had als doel de trainers leuke ideeën te geven over het geven van een kangoeroeklub.

De eerste zaterdag ging over het leren gebruiken van de rijke fantasie van kinderen. Bij gebruik van fantasie, leren kinderen niet alleen sneller nieuwe dingen. De spelletjes worden er ook veel leuker door. Na de eerste zaterdag kregen alle trainers een opdracht mee. Neem een voorwerp mee en bedenk daar vier fantasie rijke spelletjes bij.

Afgelopen zaterdag werd de zaal in tweeën gedeeld. In deel 1 deden we spelletjes, die Jelmer van te voren had bedacht. Zoals stoeprandje gooien. Ringen dans (Een soort stoelendans maar dan met ringen). Met zijn allen op de kangoeroekorfen gooien. En in het tweede deel deden we de zelf bedachte spelletjes, waarbij we gebruik maakten van de wel bekende tunnel, een bal, een hinkel spel en een skippybal. Ter afsluiting had Jelmer tevens nog een leuk nieuw spel. Het mollen spel, wat heel erg spannend was.

Kortom het was een leuke leerzame dag voor zowel de kangoeroes als de trainers.