China, Marokko en Turkije voor eerste keer op WK korfbal

De 18de editie van het officieuze wereldkampioenschap korfbal voor jeugdlandenteams tot 19 jaar, mag zich verheugen in een grote belangstelling. Een record aantal van 15 landen schreef in voor dit prestigieuze toernooi dat in het paasweekeinde van 28 tot en met 31 maart in sportcentrum Kalverdijkje in Leeuwarden wordt gehouden.

Daaronder zijn voor het eerst de nationale jeugdteams van China, Marokko en Turkije. Tot het deelnemersveld hoort ook de wereldtop met landen als Nederland, België, Taiwan, Engeland, Rusland en Duitsland. Ook het Noordelijke Talenten Team zal van de partij zijn. Daarmee is tegelijkertijd het maximum van 16 teams bereikt.

De deelname van China komt niet helemaal als een verrassing. Eind 2011 vonden in China de wereldkampioenschappen korfbal plaats en de sport ontwikkelt zich er stormachtig. Marokko is het eerste Noord Afrikaanse en islamitische land dat mee doet aan deze gemengde teamsport. De record deelname aan dit topsport evenement onderstreept de positieve ontwikkeling van korfbal internationaal.

De organisatie van het officieuze WK korfbal tot 19 jaar is in handen van het district Noord van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale verenigingen Mid Fryslân uit Reduzum en Grou en de kv Leeuwarden.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: