Celeste Split topscoorder NED-RUS

 

Celeste Split (Bron: IKF / worldkorfball.org)
Vandaag speelde Nederland de tweede wedstrijd van het EK Korfbal dat momenteel in Portugal gehouden wordt. De wedstrijd tussen Nederland en Rusland kende een moeilijk begin en de Ypenburgse korfbalster Celeste Split wist er tijdens deze wedstrijd maar liefst zeven te scoren.
Nederland kwam tijdens de wedstrijd moeilijk op gang. De eerste 15 minuten kreeg Rusland alle ruimte om bij te blijven en doelpunten te maken. Het Nederlandse spel was onrustig en het spel oogde onafgewerkt.
Met een stand van 12 – 7 in de 15de minuut besloot bondscoach Wim Scholtmeijer dan ook tot een time-out. Hierna had het Nederlandse team een aantal minuten nodig, maar het spel versnelde, de afwerking verbeterde en de doelpuntenmachine kwam langzaam op gang. Het team ging de rust in met een 18 – 9 stand op het bord.
In de rust werd het team kennelijk op scherp gesteld, want de doelpunten vlogen de Russen letterlijk om de oren. Ondanks een periode van vijf minuten halverwege de tweede helft waarin het Nederlands team inzakte wisten ze een eindstand van 41 – 17 te bereiken.
Nederland heeft komende dinsdag nog een poulewedstrijd tegen Engeland op het programma, maar met de wist op Duitsland en Rusland zijn de Nederlanders al zo goed als zeker van een plaats in de kwart finale.
Celeste Split groeide op als speler van de Haagse Korfbalvereniging Die Haghe aan de Baambruggestraat en speelt momenteel voor Korfbal League vereniging TOP/Quoratio uit Sassenheim.
Nederland – Rusland (Bron: IKF – worldkorfball.org)

Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: