Categorieën
Uncategorized

Brandjes blussen bij 112-land

Zaterdag waren we bij Brinkman Training Center voor een Brandweerfeestje (Kinderen) en een EHBO-introductiecursus (ouders, verslag hiervan volgt). We gingen verzamelen bij het Montaigneveld en van daar uit gingen we gezamenlijk naar het oefencentrum. In het oefencentrum mochten we eerst in de kantine gaan zitten en daarna werden de groepen gesplitst. 

De ouders gingen naar de EHBO-cursus en hebben daar vast heel veel geleerd, maar de kinderen gingen naar 112-land, om daar vast flink te oefenen. Maar eerst moest er natuurlijk wel even gecontroleerd worden wat er kan gebeuren in huis. Wat is er gevaarlijk in huis en wat kunnen we er tegen doen als het mis gaat?

De mevrouw van de brandweer legde het ons allemaal uit. Waar de brandblusser hoort te staan, wat er gebeurd als je papier in de brand steekt en dat het gasfornuis best wel een eng ding is, zeker als het olie begint te spetteren. Ook leerden we wat we moesten doen als je huid verbrand is. Weten jullie nog hoe lang je onder de lauwe kraan/douche moest gaan? En wat moet je doen als het brandalarm af gaat?

Daarna gingen we een stoelendans doen op de muziek van kabouter Plop en mochten we met de brandweer en politie autotjes uit de garage spelen.

We hadden nu pauze en kregen een glaasje limonade. De papa’s en mama’s kwamen er ook weer bij en kregen allemaal een kopje koffie.

Na de pauze gingen we verder met een gezamenlijk programma. Zowel de ouderers als de kinderen mochten een ritje maken in een echte Brandweerauto. De brandweerauto waarin de kinderen mochten reiden is onder andere gebruikt in de kinderserie SpangaS op Zapp, maar ook in nog veel meer andere series en in films.

Nadat iedereen een ritje had gemaakt mochten alle kinderen (en ook sommige ouders) met de brandweerspuit een regenboog maken en natuurlijk gingen alle kinderen een echt brandje blussen! De papa’s en de mama’s hielden het natuurlijk wel allemaal goed in de gaten!

Na het feestje gingen we allemaal nog gezamenlijk een boterhammetje eten in de kantine en kregen we allemaal een heerlijke fruit-sorbet.

%d bloggers liken dit: