Avanti F4 – Lynx F2

Op woensdagavond stond de wedstrijd tegen Avanti F4 op het programma. Normaal spelen we natuurlijk op zaterdag, maar omdat we een paar weken geleden te weinig spelers hadden moesten we nu een keer op een schooldag en in de avond spelen.

Toen we bij Avanti aankwamen gingen de meeste kinderen eerst even spelen in de speeltuin, maar al snel gingen we naar het veld en mochten we oefenen met mikken op de paal.

Om 18:15 uur ging de wedstrijd beginnen en stonden we dan ook allemaal in de startblokken. We begonnen met een snelle onderschepping en doordat we heel goed samen speelden en goed naar elkaar keken konden we ook al snel richting het doel van de tegenstander. Het kwam hierdoor al redelijk snel op 1-2.

Net als de vorige wedstrijd tegen Avanti op Sportpark De Dijken korfbalden de jongens van Lynx er flink op los en kwamen dan ook voor de rust nog op een voorsprong van 1-4, waardoor de tegenstander de superspeler mocht gebruiken.

Ook in de tweede helft mocht Avanti de superspeler inzetten. Toch was het Lynx dat doorging met scoren. Alain had de opdracht gekregen om toch vooral naar zijn medespelers te kijken en hij mocht niet schieten als hij verdedigd stond. Hierdoor konden de andere kinderen van Lynx vaker mikken op de korf en scoorde Lex nog een paar zeer mooie doelpunten.

Ook bij Avanti ging er nog een bal door het mandje, hierdoor kwamen sommige kinderen van Lynx even in een dipje, maar dit was al snel voorbij toen bleek dat we toch nog met 2-6 voor stonden.

Als laatste gooide ook Mats, die dit keer al drie periodes meespeelde, nog een bal door de korfbalmand. 2-7! Het was nog heel even spannend, maar uiteindelijk floot de scheidsrechter dan toch af voor het einde van de wedstrijd.

Na de wedstrijd gaven alle kinderen hun tegenstander nog netjes een hand en bedankten zij de kinderen voor het spelen. Na de strafworpen (die we overigens met 5-4 verloren) gaven we ook de scheidsrechter nog een hand.

Cyril, Olivier, Mats, Lex en Alain… Heel goed je best gedaan en zaterdag gaan we er weer tegenaan tegen KVS!


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: