Als ik later groot ben…

… dan wordt ik brandweerman of politie of K3 of mama of misschien toch maar zwarte piet… Veel kinderen (3-6 jaar) hebben nog geen flauw idee wat ze willen worden en anderen weten het precies. Daarom ging Lynx korfbal afgelopen week met de allerkleinsten naar Alphen aan de Rijn voor een heuse beroepen oriëntatie!

De kinderen gingen langs de vele spelletjes die door de welpencommissie voor hen klaar waren gezet en vele vrijwilligers van de de korfbalvereniging Tempo hielpen ze bij de spelletjes.

De kinderen konden kennis maken met tien superleuke beroepen. Zo konden ze de brand uitgooien bij de brandweer, ook konden ze kijken hoe het was om een echte discodanser te zijn of een korfbalspeler. Met zo veel opties was het natuurlijk wel supermoeilijk om te kiezen wat het leukste was.

De kinderen deden ook het werk van pizzakoerier, bouwvakker, piraten, ze waren echte fotomodellen, ze gingen kijken of ze de cadeau’s net als zwarte piet door de schoorsteen konden gooien en natuurlijk gingen ze boeven vangen met de politie en op de terugweg was ook nog eens de band lek en moesten ze met de wegenwacht oefenen.

Al met al hebben de kinderen heel veel geleerd van de verschillende beroepen!

Volgende week zaterdag van 10:00 tot 11:00 uur gaan de Lynxwelpen allemaal Chineese spelletjes doen tijdens het Chinafeest in Leidschenveen-Ypenburg. Alle kinderen uit de wijk zijn hierbij welkom, toegang is gratis en de ter plekke gekochte
chinese hoeden en limonade komt ten goede van het SwanFund!

De foto’s: goo.gl/pFEjK 


Geplaatst

in

door

%d bloggers liken dit: