27 oktober t/m 5 november WK korfbal in China

Dit jaar vindt het Wereld Kampioenschap Korfbal 2011 plaats van 27 oktober tot en met 5 november in Shaoxing, China. Maandag 15 augustus is de selectie gestart met de intensieve voorbereiding op dit grote evenement. Dit betekent dat Oranje tot aan het WK zes keer per week traint en verspreid door heel Nederland een aantal oefenwedstrijden speelt. Wil je meer informatie over het Nederlands team of over het WK? Volg Oranje op facebook, hyves, twitter en op www.knkv.nl/wkchina2011.

WK
Het Wereld Kampioenschap Korfbal is het grootste evenement van de IKF, International Korfball Federation. Het eerste WK werd in 1978 gehouden in Nederland. Dit jaar is het negende versie en wordt elke vier jaar georganiseerd. Dit jaar doen er zestien landen mee; Nederland, België, Chinees Taipei, Tsjechië, Duitsland, Rusland, Engeland, Catalonië, Portugal, Zuid Afrika, Australië, China, India, Hong Kong, Polen en Wales.

De zestien landen worden verdeeld in vier poules. Deze poules komen tot stand door middel van een loting. Na de loting op 3 februari is de volgende poule indeling ontstaan:

Poule A Poule B Poule C Poule D
Nederland België Chinees Taipei Tsjechië
Duitsland Rusland Engeland Catalonië
Portugal Zuid Afrika Australië China
India Hong Kong Polen Wales

Voorlopige selectie
Ondertussen heeft bondscoach Jan Sjouke van den Bos zijn voorlopige selectie voor het IKF Wereld Kampioenschap Korfbal 2011 bekend gemaakt. Toegevoegd zijn Celeste Split, Marjolijn Kroon, Richard Kunst en Johannis Schot. Casper Boom is afgevallen. De speler van DOS’46/Engeldot maakt na vier jaar geen deel meer uit van de selectie. In de derde week van september maakt de bondscoach zijn definitieve selectie bekend.

Ook Mirjam Maltha gaat niet mee naar het WK. Door een rughernia eind juni van dit jaar is de speelster niet op tijd fit om deel uit te maken van Oranje.

Dames

TOP/Wereldtickets.nl

7 september District Zuid – Oranje 20.00 Sporthal Lievendaal, Eindhoven
21 september Koog Zaandijk – Oranje 19.00 Sporthal de Koog, Koog aan de Zaan

28 september DVO – Oranje 20.00 Sportpark De Eikelhof, Bennekom.
6 oktober Blauw Wit – Oranje 19.00 Sportpark Joos Banckersweg, Amsterdam
14& 15 oktober Uitzwaaiweekend bij DeetosSnel/Volhuis Sportterrein Vorrinklaan, Dordrecht

De selectie vertrekt op 19 oktober.

Hieronder kunt u het programma van het Wereld Kampioenschap Korfbal 2011 vinden

Eerste ronde