Lynx F1 krijgt clinic van Antoine Boogaard

Op woensdagavond 7 december stond er voor de pupillen van korfbalvereniging LYNX geen gewone training op het programma. In plaats daarvan werd er een clinic gegeven in de zaal van het Montaigne Lyceum.

Deze clinic werd verzorgd door Antoine Boogaard. Antoine behoort tot de selectie van KVS uit Scheveningen. Hij heeft o.a. in het Nederlands team <16 gespeeld en ook al wedstrijden in de KorfbalLeague, het hoogste niveau in Nederland.

De clinic werd begonnen met wat oefeningen om op te warmen. Tijdens deze oefeningen moesten de kinderen de bal ook snel naar elkaar toegooien, zodat ook het passen en vangen van de bal geoefend werd.

Vervolgens gingen de kinderen, verdeeld in drie groepjes, schieten op de korf. Eerst werd er bovenhands gegooid en daarna onderhands.

De avond werd afgesloten met een tweetal spelletjes. Allereerst werd er een vorm van tikkertje gedaan, waarbij de getikte kinderen weer "vrij"waren als de bal door een nog niet getikt kindje door de korf gegooid werd.

Tot werd nog een spel gedaan, waarbij er 2 of 3 tikkers waren, die de overige kinderen met de bal af moesten gooien, waarbij de tikkers niet met de bal in de handen mochten lopen. Zo werden de tikkers gedwongen om goed naar elkaar over te spelen.

Al met al was het een hele geslaagde avond, waar iedereen, zowel de pupillen als de trainers van LYNX, veel van geleerd heeft.

De Lynx korfbaltraining vind elke woensdag plaats in de sportzaal van het Montaigne Lyceum van 18:00 – 19:00 uur. Meer informatie over Lynx korfbal vind u op www.lynx-korfbal.nl


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: