HKV/Ons Eibernest E1 – LYNX E1

In onze eerste wedstrijd van het zaalseizoen moesten we uit spelen tegen Eibernest. We hadden ook op het veld al 2 keer tegen ze gespeeld en dat waren steeds spannende wedstrijden. We moesten dus vol aan de bak om een goed resultaat te halen.

We begonnen de wedstrijd goed geconcentreerd. We stonden scherp te verdedigen en gaven de tegenstander bijna geen kans om op de korf te schieten. En als ze dat wel deden, dan was het vaak verdedigd. Na 10 minuten was de stand nog 0-0, ook omdat we zelf wat moeite hadden met het snel rondspelen van de bal.

De tweede periode gingen we door waar we gebleven waren en Eibernest kreeg haast geen kans om te schieten. We stonden ook supergoed af te vangen, zodat we daarna zelf vaak konden gaan aanvallen. Helaas wisten we deze periode geen doelpunt te maken. De tegenstander lukte dat wel, toen 1 van hun spelers net even te veel ruimte kreeg om te schieten. Bij rust stonden we dus 1-0 achter.

Na eventjes uitgerust te hebben gingen we weer verder. We zagen dat hun beste jongetje aan de kant bleef, dus we hadden goede hoop dat we nu wel konden gaan scoren. Helaas waren we even een paar minuten wat minder scherp in de verdediging en ineens stond het 4-0 voor de tegenstander. Gelukkig konden we voor het einde van de periode zelf ook nog scoren door Alex. Vlak daarna kregen we jammer genoeg nog een tegendoelpunt en was het 5-1.

De laatste periode gingen we er nog extra hard tegenaan. Na een paar minuten schoten we op de korf. De bal werd heel goed afgevangen en snel naar de vrijstaande Alex gegooid. Die had weinig moeite om de bal in de korf te gooien en zo was het nog maar 5-2. We probeerden daarna om nog meer doelpunten te scoren en dat lukte ook. Maar helaas was het steeds verdedigd en omdat ook Eibernest niet meer wist te scoren was de eindstand 5-2.

Jullie hebben weer heel goed je best gedaan vandaag. Alle 6 stonden jullie uitstekend te verdedigen. Als we de komende tijd nog wat extra gaan trainen op het snel rondspelen van de bal, dan krijgen we vast en zeker meer kansen om op de korf te schieten en wordt het spelletje nog leuker.

De strafworpen eindigden in 2-2.


Geplaatst

in

door

Tags:

%d bloggers liken dit: