ASS / ADHD / Faalangst

Lynx Korfbal biedt extra ondersteuning voor kinderen binnen het Autistisch Spectrum, denk hierbij aan het syndroom van Kanner, het syndroom van Asperger of PDD-NOS. Ook kinderen met aan autisme verwante kwaliteiten zoals AD(H)D zijn vaak welkom bij Lynx Korfbal.

De groepen bij Lynx Korfbal zijn kleinschalig opgezet en de groepen worden begeleid door ervaren trainers welke ervaring hebben met ASS. De trainer houdt ook extra rekening met de beperkingen, zoals moeite hebben met omgaan met verliezen, de complexiteit van spelregels, een korte concentratieboog e.d.

Bij Lynx Korfbal zijn kinderen binnen het Autistisch Spectrum en met AD(H)D van harte welkom in de leeftijd van 6-12 jaar. Ouderparticipatie staat bij onze vereniging hoog in het vaandel. Er wordt van u als ouder verwacht dat u meehelpt met het reilen en zeilen binnen de vereniging.

Wilt u zich voorbereiden op een eerste training? Neem dan een Kijkje op de Autisme wegwijzer sport: http://www.autismewegwijzer.nl/gezin/sporten/autisme-en-sport