Leerbedrijf

MBO- / HBO-stageerkend-leerbedrijf-SBB

Lynx Korfbal is een erkend leerbedrijf voor de MBO opleiding Sport & Bewegen niveau 2, 3 en 4. Binnen onze vereniging is het mogelijk om verschillende typen stage’s te lopen vanuit het beroepsonderwijs. Je kunt hierbij natuurlijk denken aan sportstages, maar ook aan stages met een marketing inslag (HBO). Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een beroepsstage bij Lynx Korfbal, neem dan contact op met het bestuur.

Maatschappelijke Stage

Vanaf het schooljaar 2011-2012 is maatschappelijke stage een vast onderdeel in het curriculum van het voortgezet onderwijs. Een maatschappelijke stage bestaat uit 30 uur vrijwilligerswerk voor een non-profitorganisatie zoals een vereniging, waar géén sprake is van een winstoogmerk. De school is eindverantwoordelijk en bepaalt samen met de stagemakelaar, de stagebiedende organisatie en de leerling de invulling van de maatschappelijke stage.

Lynx korfbal staat midden in de wijk en biedt leerlingen uit Leidschenveen-Ypenburg en Nootdorp dan ook de mogelijkheid om stage te lopen bij onze vereniging. Als je deze link volgt krijg je een overzicht van de mogelijkheden voor een Maatschappelijke Stage bij Lynx korfbal.