Verslag korfbalkamp 2018

Afgelopen donderdag was het hemelvaartsdag. Niet alleen dat, maar het was ook de eerste kampdag van ons allereerste korfbalkamp. Genietend van het mooie weer vertrokken we dan ook vrolijk richting het veld van GKV aan de Bezuidenhoutseweg.

Onderweg kwamen we een aantal hindernissen tegen, maar we lieten ons niet vangen en reden er omheen, er langs enz. Al snel kwamen we dan ook op de kamplocatie aan en kon er begonnen worden met het ontdekken van de locatie, het inrichten van de “slaapkamers” en de voorbereidingen voor het avondeten.

Na het avondeten was het tijd voor wat vrij spel en later op de avond natuurlijk het Douanespel in het bos. We hadden hiervoor ook wat vrijwilligers (en hun kinderen) uit de wijk Mariahoeve uitgenodigd. Er werd fanatiek gespeeld en uiteindelijk wisten de kinderen maar liefst 12 geheime boodschappen door het bos te smokkelen. Helaas kan ik de foto’s even niet vinden, maar die zijn wel gemaakt!

Na een lange nacht waarbij vooral de dames nogal aan het spoken waren was het al vroeg weer dag. De dag werd begonnen met een stevig ontbijt, daarop volgde het Ultimate Frisbee en een lekkere Lunch.

De meiden van de C en de D waren al fanatiek begonnen aan het bedenken van spellen voor de Kangoeroe Klup op zaterdag. Daarom besloten we maar om de twee middagactiviteiten om te draaien.

Voordat het zover was gingen we met de jongere kinderen nog wel even een wandelingetje maken door het bos.

We begonnen dus met het bedenken van de Kangoeroe-training. Iets wat de dames al goed hadden begrepen en met een beetje sturing ook het niveau van de oefeningen direct goed hadden. Grote complimenten voor Cherilyn, Femke en Julia.

Nadat de meiden de uitleg geoefend hadden met de kinderen van de E en de F mocht alles opgeruimd worden en gingen we het Park Marlot in voor een spelletje “levend stratego”. Op verzoek werd dit “jong” tegen “oud” gespeeld. De ouderen wonnen drie keer en de jongeren één keer.

Terug op het kamp was Pernell al begonnen met het schillen van de aardappels en het snijden van de Andijvie voor de stamppot. De kinderen konden nog even vrij spelen of met het rode draad spel aan de slag.

Na het eten was het om 20 uur tijd voor de vrijwilligers om te verzamelen voor het dierengeluidenspel. Rond 20:15 uur was het ook voor de kinderen tijd om te verzamelen, naar de WC te gaan enz. Al snel vertrokken we naar het bos en konden we een spel gaan spelen. Doordat alle dieren snel gevonden waren konden we zelfs een tweede spel gaan spelen!

Hierna was het voor de F en de E – snel naar bed! De D en C mochten iets langer opblijven, maar ook die gingen een stuk eerder naar bed dan de dag ervoor.

Gelukkig hadden we te horen gekregen dat GKV maar de helft van de kleedkamers nodig had, dit scheelde zaterdagochtend een hoop werk. We begonnen netjes om 8 uur aan het ontbijt en de oudsten konden toen de Kangoeroe Training klaar zetten.

Om half tien stonden er, ondanks de vakantie toch drie kangoeroetjes klaar om te trainen en even later kwam er nog een Kangoeroe bij. Met vier kangoeroe’s gingen de meiden aan de slag en ontvingen naderhand veel complimenten, zowel van ouders als van een erg tevreden trainerscoördinator. TOP gedaan meiden!

Tijdens de Kangoeroe Training werd het al snel drukker op het complex, want GKV speelde een flink aantal thuiswedstrijden. Onze kinderen konden tussen de drukte door gelukkig nog goed spelen en van de lunch genieten.

Na de lunch was het tijd om op de fiets te stappen richting het zwembad. Uiteraard zijn hier geen foto’s van, maar de kinderen hebben zich in het zwembad Overbosch prima vermaakt in de diverse baden.

Toen het zwemmen gedaan was fietsten we door naar Winkelcentrum Mariahoeve voor het maken van een parfum en het eten van een ijsje.

Langzaam was het tijd om terug te gaan naar het kamp, waar GKV haar wedstrijden aan het spelen was. Er werd nog een moederdagcadeau gemaakt en lekkere Nasi gegeten (zonder peper of sambal, maar volgens Pip toch pittig) met kipsaté.

’s Avonds konden de kinderen hun act voorbereiden voor de bonte avond. Johan en Matthew deden een coole piratendans van Just Dance en de meiden gingen zingen en dansen op “Sexy als ik dans” van Nielson. Daarna werd de disco aangezet tot ongeveer 21:30 – de jongsten gingen hun tanden poetsen en de oudere meiden keken nog een film met Christy in de kantine.

De laatste dag was de winnaar van het rode draad spel bekend: Femke! en natuurlijk werd er ook nog een groepsfoto gemaakt…. nadat alles netjes opgeruimd was natuurlijk!

Allemaal bedankt voor een intensief, maar ook heel erg leuk kamp!

Als laatste, maar niet als minste bedankt aan al onze vrijwilligers die geholpen hebben! En natuurlijk de bedrijven die iets aan ons kamp hebben bijgedragen: De Goudreinet Natuurvoeding, PicNic Supermarkt en Bibliotheek Leidschenveen!