KVS D3 – LYNX D1

Na twee zaterdagen zonder korfbal ging onze D1 vandaag naar Scheveningen om in Sporthal De Blinkerd tegen KVS D3 te spelen. Vlak voor de vakantie hadden we een lekkere overwinning geboekt op Dijkvogels en we gingen vandaag proberen om hetzelfde resultaat te behalen.

We begonnen met Jesse, Yasin, Leticia en Dilan in de verdediging en Toby, Brent, Julia en Femke in het aanvalsvak. Vandaag stonden alleen de meiden wissel, de jongens speelden allemaal een hele wedstrijd (geen gedoe met hesjes dus).

Al snel werd duidelijk dat we er weer een beetje in moesten komen. Veel ballen werden naar een tegenstander gegooid en we misten een aantal kansen die er normaal gesproken wel ingaan. KVS kreeg niet veel schietkansen, maar ondanks dat wisten ze toch op een 1-0 voorsprong te komen.

Met Daphne in plaats van Femke gingen we de tweede 12,5 minuten proberen om er ook eentje te scoren. Maar eerst was het weer de beurt aan KVS, dat een strafworp benutte en zo op een 2-0 voorsprong kwam. Dat was een fikse tegenvaller, want we kwamen steeds beter in de wedstrijd. Maar binnen een minuut deden we al wat terug en was het verschil nog maar één doelpunt. En toen waren we helemaal los. We bestookten de korf van KVS met het ene na het andere schot en het was dan ook geen verrassing dat we voor rust nog twee doelpunten maakten en dus met een 2-3 voorsprong gingen pauzeren.

Na een korte tactische bespreking gingen we met Femke in de plaats van Julia proberen onze voorsprong verder uit te bouwen. KVS bleef gevaarlijk met een aantal beweeglijke spelers, maar onze verdediging zat aardig dicht. In onze aanval werd de bal goed rondgespeeld en door twee mooie afstandsschoten kwamen we op een 2-5 voorsprong met nog maar een kwart van de wedstrijd te spelen.

Als laatste ging Leticia naar de kant en haar plek in het aanvalsvak werd ingenomen door Julia. Onze voorsprong kwam nooit meer in gevaar en ons aanvalsvak wist zelfs nog twee keer te scoren. De eindstand van de wedstrijd kwam daarmee op 2-7. En dat na een 2-0 achterstand!!! De doelpunten werden vandaag gemaakt door Jesse, Brent, Dilan (allen 2x) en Yasin (met de meest bijzondere strafworp die ik ooit gezien heb). Maar ook Daphne, Toby, Julia, Femke en Leticia speelden een geweldige wedstrijd.

De D1 is het nieuwe jaar dus uitstekend begonnen. De 2-7 eindstand doet vermoeden dat het vandaag een makkie was en KVS heeft tot nu toe alle wedstrijden verloren, maar eigenlijk waren beide ploegen vandaag ongeveer even sterk. De belangrijkste reden voor de mooie overwinning was onze verdediging. Iedereen bleef goed bij zijn of haar tegenstander en af en toe werd er ook goed overgenomen. Verder wisten we er ook geregeld voor te zorgen dat KVS de bal niet van hun verdedigings- naar hun aanvalsvak kon krijgen.

Volgende week geen wedstrijd voor de D1. De week erna wacht de uitwedstrijd tegen het sterke Futura. We hebben voor die datum al een aantal afmeldingen i.v.m. open dagen van scholen. Het kan zijn dat een aantal kinderen bij zowel de D1 als de D2 mee zal moeten doen. De opstellingen krijgen jullie uiteraard op tijd via de groepsapp door.

 

Groetjes van Jan-Willem