LYNX D2 – Atlantis D2

De vierde wedstrijd van de D2 was een thuiswedstrijd tegen Atlantis uit Mijdrecht. De uitwedstrijd hadden we met een paar doelpunten verschil gewonnen, maar als we toen wat beter onze kansen hadden benut, dan hadden we die wedstrijd met een veel groter verschil gewonnen.

Al snel in de eerste periode namen we een 1-0 voorsprong en we leken op weg naar een grote overwinning. Zeker toen we al snel daarna ons tweede doelpunt maakten. Maar helaas voor ons was het verdedigd en werd het doelpunt afgekeurd. Daarna gingen we door met het snel rondspelen van de bal en ook probeerden we het veelvuldig met de doorloopbal. Maar er was één probleem: net als tijdens de uitwedstrijd wilde de bal er gewoon niet in. Soms schoten we te gehaast en ook stuiterde de bal vaak net van de rand van de korf. Na 10 minuten spelen stond het dus slechts 1-0 voor ons.

Gelukkig lukte het in het vervolg van de wedstrijd wel om de bal in het mandje te krijgen. Vaak vinden we het lastig om dicht bij de korf vrij te komen, maar vandaag was het aantal mooie doorloopballen die we hebben gezien niet meer te tellen. We scoorden het ene na het andere doelpunt, ook door een aantal mooie afstandsschoten. Van 6-1 liepen we snel uit naar 11-2 en met nog een paar minuten te spelen kwamen we zelfs op 18-3. Gelukkig voor de meiden van Atlantis wisten ze daarna nog twee mooie doelpunten te scoren, zodat ze niet voor niks helemaal uit Mijdrecht waren gekomen. Eindstand was 18-5 en na vier wedstrijden hebben we al 8 punten behaald.

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd van 2017, de uitwedstrijd tegen Madjoe in Rijnsburg. Dan gaan we proberen om het jaar winnend af te sluiten.

 

Groetjes van Jan-Willem